RM i Växjö: 22-23 februari (1/10 touring och 1/12 modified)

 Posted by admin on 28 December, 2013 at 14:42
Dec 282013
 

Utskottet har bestämt att inomhus-RM i Eltouring ska köras med Ride-däcket (årets ETS-däck) och 1/12 ska köras i modified.

Jag har fått några frågor kring däcksförsörjningen till RM i eltouring, så därför skriver jag ett officiellt uttalande för att undvika eventuella rykten och missuppfattningar. Jag har kontaktat två medlemmar i arrangörsklubben med mitt förslag, men har inte ännu fått respons på det. Så här ser det ut:

Jag rekommenderar att tillåta två set däck. Ett set bör ingå i startavgfiten, och detta första set tillhandahålls av AutoPartner.se. De har haft en hjälpsam inställning i debatten redan från början och de har garanterat försörjningen av de nya däcken, trots att det inte ligger i deras ekonomiska intresse att göra så. De har funnits tillhands på tävlingar i många år nu och har ett gediget rykte om sig som race-support.
Det andra setet är fritt att införskaffas vart som helst, både från inhemska och utländska handlare.

Tanken bakom är att skapa lite mer valfrihet än som funnits tidigare och öppna upp däcksmarknaden som varit låst väldigt länge. Samtidigt tycker jag att hjälpsamhet och tillmötesgående bör premieras, speciellt med tanke på att detta räknas som ett one-off event för tillfället.
Jag tycker att förslaget ovan är en bra kompromiss mellan närvarande faktorer. Om man köper ett set att träna på innan tävlingen så är 2/3 av däcken inköpta på godtyckligt ställe. Mer tycker jag inte att man kan begära i dagsläget.

Diskussioner sker med fördel på:
https://www.facebook.com/groups/151873994860043/

Tack för ordet.

Michael Nilsson,
Electric Track, SBF

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2011 Radiostyrd Bilsport Suffusion theme by Sayontan Sinha